Ergona på möbelmässan!

Årets möbelmässa i Stockholm gick av stapeln under förra veckan V6 4:e – 9:e Feb.

Ergona var på plats i Stockholm och kunde notera att det var aktivitetsbaserat som framförallt planmöbelproducenterna koncentrerade sig på. Det var personliga förvaringar med kodlås alternativt att varje anställd utrustades med ett universalkort som man öppnade sin förvaring men som också innehåller personliga höjdinställningar till skrivbord. Det fanns även olika arbetsplatslösningar beroende på arbetsuppgift. Vi hittade sittmöbler med höga ryggar och tom med tak för att kunna sitta ostört i ett te x kontorslandskap. Ergona följer framåt trenden aktivitetsbaserad arbetsmiljö med spänning. En utmaning för oss är att tillämpa vår andra filosofi med att utforma ergonomiskt individanpassade arbetsplatser tillsammans med den aktivitetsbaserade filosofin, en inte helt lätt uppgift.

Horreds A2 miljö

Aktivitetsbaserad miljö av Horreds Mute soffa, tool pall och Nomono T

Trendmässigt på mäss-an var det bl a mässingdetaljer och att trä börjar återkomma efter många års vitmålat och stål. Träben på stolar, bord ofta kombinerat med vitt sittskal eller bordskiva. Vi ser ut att lämna det sterila stål-träsket och möter en varmare ton med mer naturmaterial framåt.

hoof tradition

Hoof Table &Tradition

röhsska

Röhsska Swedese

Skriv ett svar