Om varumärket Ergona

Ergona är ett dynamiskt varumärke som verkat på Göteborgsmarknaden sedan 1986. Varumärket består idag av två separata företag Ergona AB, återförsäljare av inredning från 100-talet producenter och Ergona Partner AB, en upphandlande verksamhet som bedriver och genomför inredningsprojekt. Företagen fungerar som fristående inredningsföretag för offentlig miljö.

Varumärket har under åren gjort en stor omsättningsökning från 19mkr SEK 2010 till ca 70mkr SEK idag.

  • Sysselsätter 13 personer
  • 70mkr SEK omsättning
  • Är ett fristående inredningsföretag för offentlig miljö
  • Ergona har kontor/showroom i Mölndal

Historik

År 1986 grundades Ergona och blev snabbt ett starkt varumärke genom att bli synonymt med att tillhandahålla rätt arbetsstolar till Göteborgsföretagen. Företaget utökade sedermera sortimentet med ergonomiska tillbehör. Under många år vistades Ergona på hörnet vid korsvägen mittemot Universeum. Man skapade ett tätt samarbete med företagshälsovård och andra arbetsmiljöfrämjande påverkare.

År 2005 flyttades verksamheten till Mölndalsvägen där man också började arbeta mer frekvent med helhetsinredning.

Under 2011 trädde nya delägare in i bolaget och Ergonas strategi och affärsidé börjar byggas kring två affärsområden. Interiör och Ergonomi.

I Juni 2013, efter 8 år på Mölndalsvägen flyttar Ergona återigen till större lokaler och denna gång till nuvarande lokaler på Göteborgsvägen 46.

I Januari 2018 startar Ergona Partner AB som i huvudsak arbetar med att bedriva och genomföra inredningsprojekt för offentlig miljö.

Affärsidé

Ergona skall tillhandahålla produkter och bred kompetens för att skapa inredningslösningar med mervärden.