Om Ergona

Vi är experter på att hjälpa företag med inredningslösningar. Vårt mål är att förvandla era utrymmen till funktionella och stilfulla miljöer som passar era specifika behov, estetik och budget. Kontakta oss idag för att diskutera era inredningsbehov!

Inredningsprojekt sedan 1986

Ergona är ett dynamiskt varumärke som verkat på Göteborgsmarknaden sedan 1986. Varumärket består idag av två separata bolag. Ergona Interior AB, återförsäljare av inredning från 100-talet producenter och Ergona Partner AB, en upphandlande verksamhet som erbjuder en samverkanstjänst som innefattar affärspaketering, kalkylering och logistik. Bolagen fungerar som fristående inredningsföretag för offentlig miljö.

  • Sysselsätter 15 personer
  • 100mkr SEK omsättning
  • Ergona har sitt kontor/showroom på Kämpegatan 3 
_V5A9685REklarweb
_V5A9979REklarweb

Vår historia

År 1986 grundades Ergona och blev snabbt ett starkt varumärke genom att bli synonymt med att tillhandahålla rätt arbetsstolar till Göteborgsföretagen. Företaget utökade sedermera sortimentet med ergonomiska tillbehör. Under många år vistades Ergona på hörnet vid korsvägen mittemot Universeum. Man skapade ett tätt samarbete med företagshälsovård och andra arbetsmiljöfrämjande påverkare.

År 2005 flyttades verksamheten till Mölndalsvägen där man också började arbeta mer frekvent med helhetsinredning.

År 2011 trädde nya delägare in i bolaget och Ergonas strategi och affärsidé börjar byggas kring två affärsområden. Interiör och Ergonomi.

År 2013, efter 8 år på Mölndalsvägen flyttar Ergona återigen till större lokaler och denna gång till Göteborgsvägen 46.

År 2018 startar Ergona Projekt AB som i huvudsak skulle arbeta med att bedriva och genomföra inredningsprojekt för offentlig miljö.

År 2023 Ett omfattande varumärkesarbete genomfördes som resulterade i ett förtydligande utav bolagens identitet samt varumärkets totala profil. I samband med detta lanserades ny hemsida.

År 2024 Ergona flyttar till en mer ändamålsenlig lokal kombinerat med en 1000kvm stor ljusgård på Kämpegatan 3. 

Avvikande öppettider under sommaren

Kontor/utställning

Behöver du komma i kontakt med oss eller boka en tid?

031–7782200 / info@ergona.se

Kontakta mig

Besök oss

Kämpegatan 3
SE-41104 Göteborg

Kontakta oss

Besök oss

Kämpegatan 3
SE-41104 Göteborg

Kontakta oss

Besök oss

Kämpegatan 3
SE-41104 Göteborg